La cervesa que va venir per quedar-se

Peu d’imatge: Gràfica publicitària de la dècada dels 50.

L’any 1953, després de la gran acollida comercial de les seves cerveses Estrella Dorada, Bock-Damm i Xibeca, Damm va decidir llançar una cervesa especial i diferent de totes les altres: una Märzenbier (Cervesa de Març).

La cervesa va ser batejada amb el nom de Voll-Damm, ja que voll en alemany vol dir ple o complet, en referència al cos i sabor intens de la cervesa amb un extracte sec primitiu del 17% i un contingut alcohòlic de 7.2% vol.

Als seus primers anys, Voll-Damm només es produïa entre els mesos d’octubre a març, i se n’interrompia la producció els mesos d’estiu com era habitual amb les cerveses Märzenbier. Però la primavera de 1955, degut a l’excel·lent acollida per part dels consumidors, no es va aturar la seva producció. Des d’aleshores, Voll-Damm es beu tot l’any.

Compartir