Doble Malta o Märzenbier

La Doble Malta és el que dóna a Voll-Damm la seva inconfusible força, cos i sabor. Doble Malta és el senyal d’identitat d’aquesta cervesa.

El fet d’afegir el doble de malta a la cervesa és una solució trobada al segle XIX per a la seva conservació. Quan arribava el bon temps, la producció de cervesa s’aturava per causa de les altes temperatures, que no permetien la correcta fermentació del most amb el llevat. Per contrarestar-ne els efectes al darrer lot, el de març, se li afegia el doble de malta perquè pogués aguantar tot l’estiu sense fer-se malbé. D’aquí ve el nom Märzenbier (cervesa de març).

El primer lot d’aquestes cerveses s’acostumava a obrir coincidint amb l’Oktoberfest, la festa d’octubre celebrada a Munic en que la cervesa era el centre de la celebració. Les Märzenbier, com Voll-Damm, són l’estrella d’aquesta festa que s’ha convertit en l’esdeveniment cerveser més important del món.

Premis

Voll-Damm ha assolit molts premis, com a reconeixement a les seves característiques sensitives al paladar, olfactives y visuals. La seva inimitable recepta li ha merescut els següents guardons:

  • 2004

    International Beer Competition 2004 (London): Medalla d’Or en la categoria Strong Lager i Millor Cervesa del certamen.

  • 2007

    World Beer Awards 2007 (Norwich): World’s Best Strong Lager

  • 2009, 2011 y 2012

    Superior Taste Awards 2009, 2011 y 2012 (Bruxelles): Producte “Excepcional” amb 3 estrelles en les tres edicions.

  • 2009, 2011 y 2012

    World Beer Championship 2009, 2011 y 2012 (Chicago): Medalla d’Or amb més de 90 punts en les tres ocasions.

  • 2010

    Australian International Beer Awards 2010 (Melbourne): Medalla d’Or en la categoria Märzenbier.

Compartir